Proiectul nostru inseamna o sansa la o viata mai buna pentru oameni care traiesc in saracie, de multe ori greu de imaginat, astfel incat familia sa ramana unita si copiii sa poata creste alaturi de parintii lor. Va prezentam in perioada urmatoare cateva dintre aceste povesti. Le multumim tuturor celor care s-au implicat in acest proces!
Parintii si cei 5 copii ai familiei R. din Covasna (am decis sa le pastram anonimatul) traiau intr-o garsoniera (repartizata din fondul locativ de stat) in conditii improprii pentru atatea persoane: aveau o singura canapea, asa ca o parte din ei erau nevoiti sa doarma pe jos. Putinul mobilier era deteriorat, nu aveau frigider sau alte electrocasnice, nici apa potabila. Asa arata situatia familiei cand am decis preluarea lor ca beneficiari in cadrul proiectului ”Aproape de familie – proiect pentru reducerea institutionalizarii copiilor din judetul Covasna”.
Tatal este somer, fost detinut (pentru o dauna de 20 de lei), iar mama este casnica. Veniturile lor (majoritatea din ajutorul social si alocatiile pentru copii) nu depasesc 225 de lei/luna/membru de familie.Tatal si fiul cel mare mai castiga ocazional bani, ca zilieri. Ceilalti 4 copii minori merg la scoala (in clasele a III-a si a IV-a).
In cadrul proiectului, familia R. a fost ajutata financiar pentru a-si renova garsoniera in care locuiesc in orasul Covasna, insa cu implicarea lor directa, participand la renovari. Au primit mobilier adecvat locuirii (paturi supraetajate pentru copii, mobila de bucatarie, masa si scaune ca sa aiba unde sa manance impreuna, si o soba, care are si plita, pe care o pot folosi si la gatit mancarea), precum si electrocasnicele necesare – frigider si masina de spalat semiautomata.
Scopul interventiei noastre prin acest proiect este de a ajuta familia sa aiba un nivel decent de trai si sa ii sprijinim si consiliem in continuare pentru a preveni un eventual abandon al copiilor.
*FUNDATIA SERA ROMANIA, in calitate de beneficiar, implementeaza, pana in august 2022, proiectul “Aproape de familie – proiect pentru reducerea institutionalizarii copiilor din judetul Covasna”, in parteneriat cu DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI COVASNA. Grupul tinta este format din 127 de copii care provin din judetul Covasna. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020. Valoarea totala a proiectului: 6 035 625,06 lei, din care valoare confinantare UE: 5 124 161,30 lei.

Proudly powered by WordPress