Continuam seria de povesti despre beneficiarii proiectului “Aproape de familie – proiect pentru reducerea institutionalizarii copiilor din judetul Covasna”, cu noi testimoniale ale parintilor care au fost sprijiniti in proiect pentru a-si putea aduce inapoi acasa copiii institutionalizati – cum le e acum, cum e pentru copii, cum au fost ajutati in proiect.

Povestim asadar si despre copiii pe care am reusit sa ii reintegram in familiile naturale, oferind familiilor suportul material si psihologic de care au nevoie, in special prin imbunatatirea conditiilor de locuit.

Familia a putut fi reunita dupa doi ani, aducand acasa din casuta de tip familial fata de 15 ani si baiatul de 13 ani, dupa ce parintii au fost sprijiniti sa se mute cu chirie si sa mobilize o locuinta noua, iar tatal s-a tratat de dependenta de alcool si este abstinent. Acum traiesc din nou cu totii, fetele se simt mult mai bine, se descurca mai bine la scoala, tatal a primit sansa la o viata noua, fara alcool, si-a deschis o firma (PFA) si lucreaza pe cont propriu, iar mama copiilor asteapta si ea sansa la un nou rinichi, pentru a avea o viata mai buna.

Iata ce spune tatal copiilor:

”Suntem foarte recunoscatori ca am primit ajutor pentru a mobile noua casa, pentru chirie, am primit si laptop pentru copii, am avut niste datorii si ne-au ajutat si cu acelea in proiect.

E altfel acum, m-am schimbat si eu, am infiintat o firma, un PFA, e mai bine. Insa avem o problema cu sotia, nu are niciun rinichi, face dializa si asteptam sa primeasca un rinichi, pentru transplant. Sotia sta cu copiii si eu muncesc.

Doi ani jumate cat au stat in casuta familiala ii vizitam tot timpul, tineam legatura cu ei prin telefon zilnic, cu fata de 15 ani si baiatul de 13 ani.

Sunt fericiti ca au ajuns acasa, si-au dorit de mult si ei sa vina acasa, doar ca din cauza problemei mele cu bautura nu era un mediu bun pentru ei. Stateam si la parintii mei inainte si nu prea ne intelegeam cu ei, era si asta o problema. Tata a murit anul trecut, dar nu am putut sa ma inteleg deloc cu mama, asa ca am plecat si am luat chirie, alta solutie nu am avut.

Au vazut si copiii ca m-am schimbat, nu mai beau deloc, nu ma mai cert, nu mai fac nimic. Merg si la o fundatie din Tg Mures, am un pastor acolo, m-a ajutat mult. E mult mai bine acum, se descurca si ei mai bine la scoala, ne e tuturor mai bine, multumim pentru ajutor.”

Video-ul testimonialului aici .

Este doar una dintre zecile de familii ajutate pana acum in cadrul proiectului nostru, familii care vor sa isi creasca copiii si sa traiasca impreuna, dar, de cele mai multe ori, soarta le-a fost potrivnica si le-au lipsit conditiile de baza pentru a putea avea un trai decent, existand astfel riscul de a ajunge in imposibilitatea de a-si mai ingriji copiii si ajung la varianta de a-i lasa in grija statului. Ramanem si alaturi de ei in continuare, ca si de ceilalti beneficiari ai nostri, pentru a-i sprijini si consilia, astfel incat familia sa ramana unita.

*FUNDATIA SERA ROMANIA, in calitate de beneficiar, implementeaza, pana in august 2022, proiectul “Aproape de familie – proiect pentru reducerea institutionalizarii copiilor din judetul Covasna”, in parteneriat cu DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI COVASNA. Grupul tinta este format din 127 de copii care provin din judetul Covasna. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020. Valoarea totala a proiectului: 6 035 625,06 lei, din care valoare confinantare UE: 5 124 161,30 lei. Detalii despre proiect pe website-ul https://familie.sera.ro/.

Proudly powered by WordPress