Continuam seria despre beneficiarii din proiectul nostru cu doua povesti, parte din aceeasi familie, pentru a evidentia efectele si rezultatele concrete ale activitatilor derulate pana acum si modul in care, prin acest proiect, au primit sansa la o viata decenta si la pastrarea familiei unite, pentru a-si creste copiii in siguranta.
11 suflete intr-o casa modesta formata din 2 camere si o bucatarie mica, din satul Ozun, judetul Covasna – 3 familii, 3 generatii inghesuite sub acelasi acoperis. Este povestea pe scurt a familiei K. (am decis sa le pastram numele confidentiale), al carei caz ne-a fost sesizat de Primaria Ozun.
Din cauza situatiei materiale precare, toti cei 11 membri au fost nevoiti sa traiasca in cele 2 camarute ani de zile. Am mentionat trei generatii pentru ca in aceeasi casa traiau atat parintii si cei 4 copii ai lor (doi baieti majori, un minor de 10 ani si o fata majora), cat si consoartele celor doi baieti majori si copiii acestora (3 in total – un baiat al unuia si gemenii celui de-al doilea cuplu).
Unul dintre baietii majori, J.K., angajat in Brasov la o firma din domeniul constructiilor, a reusit sa isi ridice singur, din ce bani a pus deoparte, o camera din viitoarea lor casa, in aceeasi curte a parintilor, unde s-a mutat cu familia lui – sotia si baietelul lor. El este sprijinit in cadrul proiectului cu bani pentru a-si cumpara cele necesare finisarii si finalizarii casei lui, mai exact sa isi faca si o bucatarie, dar si pentru dotarea si utilarea locuintei.
Fratele lui major, G. L., locuieste in continuare in aceeasi incapere cu parintii, alaturi de consoarta si gemenii lor, si isi doreste la randul lui sa isi ridice in aceeasi curte comuna o casuta pentru noua lui familie.
G. L., care are doar venituri ocazionale, din ce mai munceste ici si colo, este si el ajutat in proiectul nostru pentru a-si ridica noua casa, dupa ce au luat pe numele lor bucata de pamant din curtea parinteasca. Au sapat deja fundatia, au primit o parte din materiale si vor avea in curand o casa a lor, de 50 mp.
*FUNDATIA SERA Romania, in calitate de beneficiar, implementeaza, pana in august 2022, proiectul “Aproape de familie – proiect pentru reducerea institutionalizarii copiilor din judetul Covasna”, in parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna. Grupul tinta este format din 127 de copii care provin din judetul Covasna.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020. Valoarea totala a proiectului: 6 035 625,06 lei, din care valoare confinantare UE: 5 124 161,30 lei.

Proudly powered by WordPress