Continuam seria de povesti despre beneficiarii proiectului “Aproape de familie – proiect pentru reducerea institutionalizarii copiilor din judetul Covasna”, cu o familie cu patru copii a carei viata a fost schimbata o data cu intrarea in proiect: au primit o noua casa, in care sa poate sa isi creasca in conditii normale copiii si sa nu ajunga in situatia de a-i abandona.
A.K. si I.O. (am ales sa pastram confidentiale numele beneficiarilor, avand in vedere ca in acest caz povestea lor este importanta) au impreuna patru copii, cu varste de la gradinita si pana la clasa pregatitoare, copii pe care parintii ii sprijina sa mearga in sistemul de invatamant romanesc pentru a avea o sansa la o viata mai buna si ii cresc cu putinul pe care il au.
Traiesc in principal din ajutoare si alocatii sociale. Mama este casnica, iar tatal castiga bani doar ocazional, ca zilier, ceea ce nu le-a permis sa aiba o locuinta a lor, iar traiul alaturi de familia sotului nu a fost unul usor de cele mai multe ori, fiind amenintati sa plece in repetate randuri. Pentru a le putea oferi conditii decente de trai si un spatiu al lor in care sa isi poata creste in siguranta cei patru copii, familia a fost inclusa in randul beneficiarilor proiectului si a primit o casa noua, de tip modular, in localitatea Ozun.
Casa este utilata si mobilata si vor fi montate si panourile fotovoltaice, pentru a le asigura energia necesara, si, de asemenea, echipa proiectului a reusit sa obtina si racordarea, in curand, la reteaua de apa curenta, pentru ei si inca 2 familii dezavantajate din zona (despre una din ele am scris ultima poveste). Familia se va muta cat de curand in noua lor casa, amenajata deja de ei ca sa se simta ca acasa, dupa ce se va finaliza punerea in functiune a panourilor fotovoltaice.
Este doar una dintre zecile de familii ajutate pana acum in cadrul proiectului nostru, familii care vor sa isi creasca copiii si sa traiasca impreuna, dar, de cele mai multe ori, soarta le-a fost potrivnica si le-au lipsit conditiile de baza pentru a putea avea un trai decent, existand astfel riscul de a ajunge in imposibilitatea de a-si mai ingriji copiii si ajung la varianta de a-i lasa in grija statului.
Asta ne dorim sa impiedicam, oferindu-le conditii de locuire si de trai mai bune, adecvate, sprijinindu-i sa mentina familia unita. Ramanem si alaturi de ei in continuare, ca si de ceilalti beneficiari ai nostri, pentru a-i sprijini si consilia, astfel incat familia sa ramana unita.
*FUNDATIA SERA ROMANIA, in calitate de beneficiar, implementeaza, pana in august 2022, proiectul “Aproape de familie – proiect pentru reducerea institutionalizarii copiilor din judetul Covasna”, in parteneriat cu DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI COVASNA. Grupul tinta este format din 127 de copii care provin din judetul Covasna. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020. Valoarea totala a proiectului: 6 035 625,06 lei, din care valoare confinantare UE: 5 124 161,30 lei. Detalii despre proiect si pe pagina de Facebook.

Proudly powered by WordPress