FUNDAȚIA SERA ROMÂNIA implementează în perioada mai 2020-august 2022 proiectul “Aproape de familie – proiect pentru reducerea instituționalizării copiilor din județul Covasna”, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna, Cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, cu un buget total de 6 035 625,06 de lei, din care 5 124 161,30 lei reprezintă confinanțare UE.cu un buget total de 6 035 625,06 de lei, din care 5 124 161,30 lei reprezintă confinanțare UE.

Unul dintre obiectivele generale ale proiectului il reprezinta dezinstitutionalizarea pentru 32 de copii prin inchiderea Centrului de plasament nr. 6 Olteni, precum si acordarea de servicii suport pentru cei 32 de copii in etapa de tranzitie de la centrul de plasament la servicii comunitare, mai exact la casutele de tip familial din proiect, unde vor fi mutati incepand de luna viitoare.

Acesti copii urmeaza sa fie dezinstitutionalizati prin inchiderea acestui centru vechi de la Olteni si sa inceapa o noua viata in casutele de tip familial, deschise de Fundatia SERA ROMANIA in Targu Secuiesc si la Intorsura Buzaului. Aici vor beneficia de conditii mai bune de invatat si de petrecere a timpului liber, si, de asemenea, vor capata deprinderi de viata independenta, ajutandu-i sa se pregateasca pentru viata de adult, in societate.

Printre serviciile suport de care vor beneficia acesti copii dezinstitutionalizati este tocmai consilierea si acompanierea in vederea unei adaptari facile la noul stil de viata, servicii care le vor fi oferite in aceasta etapa de tranzitie in cadrul Centrului De Consiliere si Sprijin Pentru Parinti si Copii (CCSPC) din Sfantu Gheorghe – judetul Covasna, incepand din aceasta luna.

Centrul deschis in cadrul proiectului este un serviciu de zi care sprijina si asista in principal parintii/potentialii parinti pentru a face fata dificultatilor psihosociale care afecteaza relatiile familiale, pentru dezvoltarea competentelor parentale, pentru prevenirea separarii copilului de familia sa si pentru sprijinirea copiilor atunci cand apar probleme in dezvoltarea acestora.

Centrul De Consiliere si Sprijin Pentru Parinti si Copii vizeaza, in proiect, un numar total de 103 persoane: 63 copii inclusi in grupul tinta si un numar de 40 parinti, in calitate de reprezentanti legali/tutori ai copiilor. Accesul persoanelor in cadrul CCSPC se realizeaza cu respectarea principiilor de egalitate de sanse si nediscriminare.

*FUNDATIA SERA ROMANIA, in calitate de beneficiar, implementeaza, pana in august 2022, proiectul “Aproape de familie – proiect pentru reducerea institutionalizarii copiilor din judetul Covasna”, in parteneriat cu DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI COVASNA. Grupul tinta este format din 127 de copii care provin din judetul Covasna. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020. Valoarea totala a proiectului: 6 035 625,06 lei, din care valoare confinantare UE: 5 124 161,30 lei. Detalii despre proiect si pe pagina de Facebook.

Proudly powered by WordPress